|
1398/3/20 دوشنبه
ضرر یک میلیارد و 194 میلیون ریالی متخلفان شکار و صید به محیطزیست کاشمر
رئیس اداره حفاظت محیطزیست کاشمر گفت: طی سال گذشته متخلفان شکار و صید یک میلیارد و 194 میلیون ریال به محیطزیست این شهرستان ضرر و زیان وارد کردند.
به گزارش ایسنا- منطقه خراسان، مهدی جمعهپور در جلسه خود با خبرنگاران با تاکید بر اهمیت اطلاعرسانی در راستای حفاظت محیط زیست، عنوان کرد: محیطزیست در سه حوزه محیط انسانی، محیط طبیعی و تنویر افکار عمومی فعالیت دارد.
جمعهپور ادامه داد: طی یک سال گذشته برای استقرار واحدهای مختلف در شهرستان 81 مورد مجوز صادر شده که از این تعداد 32 مورد صنعتی، 17 مورد کشاورزی و 8 مورد دیگر خدماتی بوده است.
وی همچنین بیان کرد: طی یک سال گذشته 24 مورد مجور بهرهبرداری واحدها صادر شده که 10 مورد آنها صنعتی، 10 مورد کشاورزی و 4 مورد دیگر نیز خدماتی بوده است.
رئیس اداره حفاظت محیطزیست کاشمر همچنین از صدور 19 مورد اخطاریه به دلیل داشتن مشکلات زیستمحیطی طی یک سال گذشته خبر داد و اظهار کرد: طی سال گذشته 200 مورد پایش صنایع صورت گرفت که 25 مورد آن به صورت شبانه بوده است.
تولید روزانه 83 تن زباله در کاشمر
وی در ادامه بیان کرد: در حوزه محیط انسانی با نقاط قوت و ضعفهایی مواجه هستیم که در این راستا با همکاری بخشداری مرکزی تمامی زبالهگاههای روستایی بخش مرکزی جمعآوری شده است.
جمعهپور در خصوص بخش کوهسرخ نیز گفت: به رغم اینکه از 6 ماه قبل برای وضعیت زبالههای این بخش با دهیاران جلساتی داشتهایم اما تاکنون برای تجمیع زبالهها اقدامی را انجام ندادهاند.
وی افزود: برای تمامی دهیاران اخطاریههایی صادر شده و طی هماهنگی به عمل آمده با حوزه قضایی بخش کوهسرخ مقرر گردید اگر در راستای تجمیع زبالهها اقدامی صورت نگیرد، اقدامات لازم انجام شود.
رئیس اداره حفاظت محیطزیست کاشمر عنوان کرد: به رغم اینکه حتی اگر دفن بهداشتی زباله نیز صورت گیرد بازهم معضلاتی را در پی دارد میطلبد در راستای کاهش مشکلات محیطزیستی به سمت تفکیک و بازیافت زباله در منطقه حرکت کنیم.
وی گفت: متاسفانه هر روز شاهد افزایش تولید زباله هستیم به طوری که اکنون روزانه 83 تن زباله در شهرستان کاشمر تولید میشود و موجب معضلات محیطزیستی شده است.
جمعهپور افزود: به رغم اینکه کاشمر به عنوان معین شهرهای اطراف شناخته شده تا زبالههای آنها به این منطقه منتقل شود اما اگر ابتدا زیرساختهای مورد نیاز فراهم نشود بدون شک معضلات چندین برابر خواهد شد.
توقیف خودروهای غیر مجاز حمل زباله
وی همچنین در خصوص وضعیت نخالههای ساختمانی گفت: متاسفانه به رغم تمام پیگیریهایی که طی چند سال گذشته انجام شده اما تاکنون به نتیجه نرسیدهایم.
رئیس اداره حفاظت محیطزیست کاشمر اظهار کرد: به رغم اینکه سازوکار نخالههای بنایی به صورت کامل مشخص شده و باید تمام خودروهای فعال در این حوزه ساماندهی شده و کارت تردد دریافت کنند و در محلهای مجازی که اعلام شده اقدام به تخلیه و دفن نخالههای بنایی کنند اما شاهد هستیم در بسیاری از حاشیههای شهر اقدام به تخلیه میکنند.
وی عنوان کرد: با وجود اینکه محلهای مجاز نخالههای ساختمانی مشخص شده اما در حال حاضر در شش تا هفت نقطه از شهر کاشمر معضل نخالههای ساختمانی را داریم که موجب بروز مشکلاتی شده است.
جمعهپور افزود: افرادی که به صورت غیر مجاز اقدام به تخلیه نخاله بنایی کنند در مرحله اول تعهد کتبی گرفته شده و در مراحل بعدی به مراجع قضایی معرفی میشوند.
وی گفت: اگر خودروهایی که در شهر نخاله بنایی حمل میکنند کارت تردد مخصوص نداشته باشند باید توقیف شوند، هرچند محیطزیست به تنهایی نمیتواند به تمام شهر نظارت داشته باشد از سویی بسیاری از کارها وظیفه محیطزیست نیست و ما به دلیل نگرانی که داریم وارد میشویم.
شکار 67 گونه جانوری توسط متخلفان
رئیس اداره حفاظت محیط زیست کاشمر ادامه داد: طی سال گذشته در حوزه پایش آبگیرها برای کنترل بیماریهای فوق حاد پرندگان و ... 48 مورد بازدید داشتهایم که 12 مورد با مشارکت دامپزشکی بوده است.
وی گفت: طی سال گذشته 18 پرونده متخلف شکار و صید کشف و 32 نفر متخلف دستگیر شدند، همچنین 67 گونه جانوری توسط متخلفان شکار شدند که قوچ و میش 11 لاشه، کبک 17 قطعه، مینا 6 قطعه، سهره 33 قطعه بوده است.
جمعهپور همچنین افزود: سال گذشته 13 قبضه سلاح کشف شده که ساچمهزنی 8 قبضه، گلولهزنی 5 قبضه و یک قبضه نیز سلاح قاچاق بوده است.
وی بیان کرد: به دلیل گونههایی که سال قبل توسط متخلفان شکار شده است یک میلیارد و 194 میلیون ریال ضرر و زیان به محیط زیست وارد شده که از این میزان 225 میلیون ریال آن واریز شده است.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست کاشمر افزود: به رغم تمام محدودیتها افزایش جمعیت حیات وحش را داشتهایم به طوری که در سرشماری حیات وحش جمعیت قوچ و میش به عنوان گونه حمایت شده رشد 50 درصدی داشته است.
وی در همین خصوص عنوان کرد: محیطبانان برای کنترل و حفاظت بهتر منطقه و برای مستند سازی اقدامات متخلفان مجهز به دوربینهای بسیار پیشرفته شدهاند و این با همکاری خیران بوده است.
انتهای پیام
|